Patara Ören Yeri

Patara Plajıve hemen iç kesimlere doğru uzanan Patara Kum Tepeleri ile antik dönemden günümüze uzanan bir yolculuğa ev sahipliği yapan Patara Ören Yeri, Türkiye’nin güneybatı sahillerinin en güzel ve en görünesi turistik noktalarıdır. Kendisiyle birlikte iki yere daha ismini veren Patara, bugüne kadar onlarca medeniyete ve devlete tanıklık etmiş ve hem afetlere hem de zamana karşı önemli ölçüde ayakta kalabilmeyi başarmıştır.

                Çanakkale’den başlayarak güneye doğru gidildikçe hemen her adım başında rastlanan tarihi ören yerleri içinde Patara Ören Yeri’nin anlamı da özeldir. Zira antik kentin hemen yanı başında uzunluğu 12 kilometreyi bulan Patara Plajı bulunmaktadır. Antik kent, ismini hem bu eşsiz derya kıyısına hem de onun uzantısı olan kum tepelerine vermiştir.

                Her ne kadar Patara Plajı turistleri yaz mevsiminde çekiyor olsa da, Patara Ören Yeri hemen her mevsim turist ağırlama konusunda iddialı. Açık olmak gerekirse, Patara Antik Kenti gibi Patara Kum Tepeleri de Patara Plajı da sunmuş oldukları görsel şölenle yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe sahipler.

                Antalya ile Muğla’nın Fethiye ilçesi arasında Kalkan’ın hemen yanı başında bulunan bu güzellikleri “yapılacaklar listesi” hazırlamayı düşünüyorsanız bir kenara not edin. Dahası, seyahat planlarınızda mutlaka Patara’ya yer açın. Eğer konaklama konusunda kuşkunuz varsa, çevredeki onlarca villadan bir tanesini kiralayabileceğinizi de hatırlatmak isteriz…

Share this content:

+ There are no comments

Add yours