Kalkan’da Ne Yenir ?

Antalya’dan Muğla yönüne giderken Kaş’ı geçtikten yaklaşık 50 kilometre sonra ulaşılabilen Üzümlü Köyü, doğayla ve yeşille baş başa kalmak isteyen yerli ve yabancı turistin uğrak noktalarından bir tanesidir. Günümüzde mahalle olarak Kaş’a bağlı olan Üzümlü, uzun yıllardır köy olarak varlığını sürdürmüş, hemen güney bölgesinde yer alan İslamlar Köyü ile adeta turistik rekabet yaşayan seçkin yerlerden birisidir.

                Üzümlü Köyü halkının büyük çoğunluğu, geçimini ziraatla sağlamaktadır. Köyün popülaritesi ise lüks villalarda yatmaktadır. Her yaş grubundan ve her sosyoekonomik düzeyden yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken Üzümlü Köyü’ndeki villalar, yaz kış tatil için tercih edilmektedir. Balayı çiftlerinden muhafazakar tatil arayanlara, şehrin karmaşasından kaçıp sakin bir ortamda kafa dinlemek isteyen çalışanlardan arkadaş grubuyla tatil yapmak isteyen macera severlere kadar herkese hitap eden Üzümlü Köyü, en azından 4-5 geceliğine denenebilecek bir destinasyondur.

                Üzümlü Köyü’nü benzerlerinden ayıran bazı özellikleri bulunmaktadır. Üzümlü Köyü, İspanya’dan Lübnan’a kadar uzanan Akdeniz’in havasını en iyi şekilde soluyabileceğiniz yerlerden birisidir. Tertemiz havasının sırrı ise dört bir yanının çam ormanlarıyla çevrili olmasıdır. Ayrıca deniz turizminden tarih turizmine, gastronomi zenginliğinden yamaç paraşütü ve sualtı dalgıçlığına kadar birçok etkinliğin yapılmasına da elverişlidir.

                Yöreye ve hatta Akdeniz geneline özgü zeytinyağlı ürünler bölgede rahatlıkla bulunabilmektedir. Yolunuz buraya kadar düşmüşken, bölgede üretilen ve ihracatı da yapılan çam ve çiçek ballarını kahvaltınızda deneyebilir, isterseniz tatil sonrası için birkaç kavanoz da satın alabilirsiniz. Üzümlü Köyü tatilinizde bir villada kalmayı tercih ediyorsanız, kuş sesleri ve çam ağaçlarının enfes kokusuna hazır olmanızı tavsiye ederiz. Zira özellikle İstanbul gibi kalabalık kentlerin birinden geliyorsanız çok özel bir deneyim yaşayacağınız kesin.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours