Villa Tatilinde Hazırlanabilecek Yemekler

Tatil için bir villada konaklamayı tercih edenler haklı olarak neler yiyebileceklerini de hesaba katmaktadır. Zira doğanın içinde bir villada tatil yaparken en ideal yemekleri de hesaba katmak gerekir.

                Aslında villa tatilinde hazırlanabilecek yemekleri birkaç faktör birlikte etkilemektedir. Birincisi, tatilde birlikte olduğunuz kişilerin yemek yapma yeteneği ve ikincisi ise tatil yapanların kim olduğu. Eğer ailecek bir tatile çıktıysanız, yöresel ürünleri deneyebilir ve villanızda da istediğiniz her yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Bir balayı çifti için araca atlayıp bölgeyi keşfetmek ya da arkadaş grubu için eğlenerek öğünleri geçiştirmek seçenekler arasında gösterilebilir. Her duruma karşın en kolay yapılabilecek tatil yemeklerini önermek isteriz…

                1. Makarna: Akdeniz’in kucağında tatil yaparken zamanınızı mutfakta geçirmek istemiyorsanız öğrenci evlerinden lüks restoranlara kadar her yere yayılmış olan makarnayı tercih edebilirsiniz. Villada tatil yapıyor olsanız bile, bölgeye özgü tatlarla yemeğinizi başka kılabilirsiniz. Bölgedeki dağlarda yetişen nane ve kekikleri makarnada denemenizi öneririz. Süzme yoğurdu servis öncesi makarnanızın üstüne tıpkı mantı gibi döktükten sonra yaş veya kuru biraz nane ve kekikle tatlandırın. Öte yandan bir narenciye şehrinde olduğunuzu da hatırlatalım. Portakal kabuğunu zeytinyağında hafifçe geçirip makarnanıza sos hazırlayabilirsiniz.

                2. Mangal keyfi: Villada tatil denildiğinde herkesin aklına gelen elbette bir barbekü olacaktır. Hemen her akşam mangal keyfi yapmak isteyebilirsiniz. Akdeniz’in derin sularından sofranıza gelen balıkları hazırladığınızda yörede rahatlıkla bulabileceğiniz hardal otu, ebegümeci, turp otu gibi otlarla bir kaşık salatası yapmanızı öneririz. İçine kırmızı soğan doğramanızı ve roka yapraklarıyla süslemeyi unutmayın. Sos olarak ise elbette zeytinyağı ve limon…

                3. Kahvaltı için: Özellikle kahvaltı sofranız için vurgulamak istediğimiz ürün ise zeytinyağı. Bir kâse içine dökeceğiniz zeytinyağına göz kararı pul biber, kuru nane ve kuru kekik ekleyin. En yakın köyden alacağınız tazecik köy ekmeğini bu sosa bandırarak bile kahvaltınızı tamamlayabilirsiniz.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours