Kalkan’da Ne Yenir ?

Tatil rotası olarak Antalya’nın en gözde destinasyonu Kalkan’ı seçiyorsanız, mutfak kültürünün zengin öğeleriyle de tanışmaya hazır olun. Antalya, hem kendi yöresel mutfağı hem Türk mutfağının sevilen lezzetleri hem de Dünya mutfağından seçkin ürünleri barındıran bir bölge. Gastronomi meraklılarının da uğrak noktası olan Antalya Kalkan’da da tüm bu lezzetleri keşfetme olanağınız bulunuyor.

                Hem Antalya’da hem de Kalkan’da deneyebileceğiniz yemekler Kıyı Ege ve Akdeniz tatlarının uyumunu yansıtıyor. Ayrıca hemen yanı başındaki Adana ve Konya mutfağından da öğeler bulunduruyor. Şayet yöresel lezzetleri denemek isterseniz Antalya ile birlikte yer yer Güney Ege’de de özellikle köftenin yanında tercih edilen piyazı önerebiliriz. Akdeniz’in genelinde mutfakları süsleyen bergamottan yapılan reçeli kahvaltınızda deneyebilir ve muz tatlısıyla da akşam yemeğinin kapanışını yapabilirsiniz.

                Deniz ürünleri, bölgedeki birçok restoranda başarıyla sunulmaktadır. Blue Marlin Fish and Meze, Seaport Restaurant ve Fish Terrace ise Akdeniz’e özgü balıkları yine bölgeye mahsus tariflerle deneyebileceğiniz işletmelerin başında yer alıyor. Günbatımı eşliğinde keyifli bir akşam yemeği için ise Lipsos Restaurant tercih edilebilecek bir başka seçenek.

                Kahvenizi yudumlayıp keyifli bir sohbet arayışında olanlar için Keske Cafe akla gelen ilk yerdir.Kendine özgü mimarisiyle sıcak bir atmosfer sunan Küçük Ev ise kalamar severlerin mutlaka uğraması gereken işletme.

                Kendin pişir kendin ye usulü çalışan işletmeler olduğu gibi, etini ve mangal kömürünü alıp bahçesinde yemeğini sevdikleriyle hazırlamak isteyenler deolacaktır.Tatil rotası için Kalkan’ı seçip villasında zaman geçirmek isteyenlerin seçenekleri arasında mangal keyfi de bulunuyor. Bölgedeki yerel kasaplar son derece güvenilir. Hem kırmızı et hem de beyaz et ve taze balık rahatlıkla temin edilebilir. Tercih ettiğiniz etleri baharatlarla soslayıp ateşi yakmanız ve ardından mangalın başında ziyafet çekmeniz hiçte zor olmayacaktır.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours