Patara Kum Tepeleri

                Patara Plajı, sadece Antalya’nın ve Türkiye’nin değil, Akdeniz’in sayılı turistik yerlerinden bir tanesidir. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Antalya’yı bir cazibe merkezi hâline getiren onlarca seçenek arasında Patara Plajı özel bir yere sahiptir. Zira hem doğal bir güzellik olarak turistlerin ilgisini çekmektedir hem deniz kum güneş üçlüsünü arayanların radarına girmektedir.

                On kilometreyi geçkin uzunluğunun yanı sıra birçok yerinde 300 metreye ulaşan kum tepeleri bulunmaktadır. Doğal bir güzellik olmasının yanında Patara Antik Kenti’nin hemen yanı başındadır. Bu eşsiz plajın yanı başına kurulu olan kent, tiyatrodan bazilikalara kadar Likya ve Helen medeniyetinden günümüze ulaşmış ve koruma altında tutulan bir ören yeridir.

                Fethiye ile Kalkan arasında bulunan Patara Antik Kenti ve Patara Plajı, Türkiye’nin yurtdışındaki temsilinden de önemli bir yere sahiptir. Hatta 2020 yılı “Patara Yılı” olarak ilân edilmiştir. Patara denildiğinde akla gelen bir diğer özellik ise kum tepeleridir. Patara Kum Tepeleri, özellikle farklı bir günbatımına şahitlik etmek isteyenlerin beğeneceği, tümüyle doğal bir yer olup Patara Plajı boyunca bulunmaktadır.

                Patara yönüne bir seyahat planlıyorsanız mutlaka fotoğraf makinenizi veya fotoğrafları telefonunuzla çekmeyi düşünüyorsanız şarj aletinizi de yanınızda bulundurmanızı öneririz. Bölgede beklediğinizden çok daha fazla harika kareyi yakalayacağınıza eminiz. Ayrıca bölge her ne kadar yaz mevsiminde daha popüler olsa da, yılın dört mevsiminde kendine mahsus bir estetiği barındırmaktadır.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours