Kalkan İslamlar Köyü

                Akdeniz’in turizm başkenti Antalya’nın Kaş ilçesi, dünyaca ünlü bir turistik cennettir. İşte bu cennet ilçe, Türkiye’nin en ünlü köylerinden birine ev sahipliği yapmaktadır: İslamlar Köyü… Köy, aslında son gerçekleşen büyükşehir kanunuyla beraber mahalle statüsü almış olsa da “bir köy” olarak nam salmıştır ve o şekilde de anılmaya devam etmektedir.

                Doğu Akdeniz köy kültürünün konargöçer Yörük ve Türkmen kültürleriyle harmanlanarak şahsına münhasır bir harmoni yakaladığı İslamlar Köyü, doğayla baş başa bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği seçeneklerin başında gelmektedir. Kıyı Ege’de Şirince ne ise, Akdeniz’de de İslamlar odur.

                “Köy” kelimesi onlarca yıl insanların aklına “mahrumiyet” sözcüğünü getirmiştir. İslamlar Köyü, şehrin karmaşasından uzakta, doğanın kucağında kuruludur. Buna karşın mahrumiyet bölgesi olarak düşünülmesi olanaksızdır. Zira İslamlar Köyü’nde bir villada haftalar veya aylar bile geçirecek olsanız, elinizin altında, şehir hayatında ihtiyaç duyduğunuz her şeye sahip olabilirsiniz. Hatta İslamlar Köyü ve çevresindeki alışverişlerinizin daha keyifli, daha sağlıklı ve daha ekonomik olacağını da aktarmak isteriz. Örneğin alacağınız neredeyse tüm meyve ve sebzeler, İstanbul pazar ve market fiyatlarına göre oldukça cüzi bir seviyededir. Dahası, doğrudan üreticiyi desteklemiş olmanın verdiği hazzı da tatmanız mümkündür.

                Turizm başkenti denildiğinde aklınıza beş yıldız oteller ve gün boyu aralıksız çalan yüksek ses müzik geliyor olabilir. Buna karşın turistik faaliyetinizde stres atmak, dinlenmek ve biraz olsun kalabalıklardan uzaklaşmak istiyorsanız İslamlar Köyü’nü bir sonraki programınıza almak isteyebilirsiniz. Bölgedeki villalar son derece modern tasarımlarıyla göz kamaştırdıkları gibi bir evde olması gerekenden fazlasına sahipler. Lüks bir tatil için beş yıldızlı tam pansiyon bir otel yerine aile keyfinin sürdürülebileceği, doğayla iç içe bir villada tatil yapma seçeneğini değerlendirmenizde fayda var.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours