Kalkan’da Günbatımı

Kalkan’da günbatımı manzarası, kelimelerle ifade edilemeyecek kadar güzeldir. Antalya’nın en gözde turistik bölgelerinden birisi olan, Anadolu Yarımadası’nın Akdeniz’in berrak maviliğiyle buluştuğu bu bölge, diğer birçok cezbedici yanı dışında günbatımında da konuklarını tatmin etmeyi başarıyor.

                İster ailenizle yorucu bir günün ardından dinlenmek için isterseniz de sevdiğinizle baş başa romantik bir manzaraya karşı kahvenizi veya çayınızı yudumlarken görmek isteyeceğiniz manzaralardan birisi… Bir sonraki seyahat rotanız için Akdeniz de bir seçenekse, Antalya’nın ünlü ilçesi Kaş’ın en güzel bölgesi Kalkan’ı değerlendirebilirsiniz. Yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kalkan plajları, Türkiye’den olduğu gibi Rusya ve Avrupa ülkelerinden de binlerce turistin gözbebeği. Patara Plajı başta olmak üzere, en az plajları kadar, doğasıyla da cazip bir tatil ve seyahat noktası olan Kalkan, her beklentiye dönük olanakların birlikte bulunabileceği ender yerlerden birisidir. Yamaç paraşütünden tüplü ve tüpsüz sualtı dalış olanaklarına, Dünya mutfağının en seçkin örneklerinden geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerine kadar sizi de cezbedecek bir ayrıntı mutlaka Kalkan’da bulunuyordur.

                Patara, Pirha, Xanthos ve Letoon gibi antik ören yerlerini de ziyaret edebileceğiniz Kalkan, Mavi Mağara ile İnbaş Mağarası mutlaka görülmesi gereken iki doğal güzellik. Ayrıca yüzme bilenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında da Güvercinlik Deniz Mağarası geliyor.

                Kalkan’daki doğal ve tarihi güzellikleri bir güne sığdırabilmenin olanağı bulunmuyor. Kalkan’da kendi villanızda konaklayıp en az birkaç günde tüm yöreyi keşfedebilir ve her günün sonunda da Kalkan’ın ünlü günbatımı manzarası eşliğinde dinlenebilirsiniz. Kalkan’daki villanızın serin balkonunda veya terasında dinlenirken, bir yandan barbekünüzü hazırlamaya koyulabilir ve bir yandan da ertesi günün gezi ve seyahat programını oluşturabilirsiniz.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours