Kalkan’ın Doğal Güzellikleri

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı sevimli bir tatil beldesi olan Kalkan, Heredot’un ‘dünyada yıldızlara en yakın yer’ olarak bahsettiği bölgenin ta kendisi oluyor. Ülkemizde özellikle İngiliz turistlerin büyük rağbet gösterdiği yerlerden biri olan Kalkan, ufak ve sevimli olmasının yanı sıra, oldukça gelişmiş bir bölge. Çevresinde çok sayıda doğal ve tarihi güzelliğin yer aldığı Kalkan’a bir gezi planlamadan önce, sizler için hazırladığımız Kalkan gezilecek yerler listemize göz atmayı unutmayın deriz.

Antik Kentler: Kalkan, adeta bir antik kent cenneti. Kalkan tatiliniz boyunca görebileceğiniz çok sayıda antik kent mevcut. Eğer vaktiniz kısıtlı ise sıralayacağımız bu antik kentlerden en az 1 ya da 2 tanesine zaman ayırabilirsiniz. Her biri birbirinden kıymetli olan bu antik kentler; Kaş Merkez’de yer alan Antiphellos Antik Kenti, Kalkan-Fethiye yolu üzerindeki Kınık Köyü’nde bulunan Xanthos Antik Kenti, Demre’deki Myra Antik Kenti, yine Kalkan-Fethiye yolu üzerindeki Patara Antik Kenti ve Kekova’da yer alan Simena Antik Kenti.

Plajlar: Kalkan’ın gerçekten de tadına doyamayacağınız bir denizi var ve bu denizin keyfini sürebileceğiniz de plajları mevcut. Tatiliniz boyunca her gün birine giderek, deniz, kum ve güneşle haşır neşir olabilirsiniz. Başta dünyaca ünlü Kaputaş Plajı, Kaş Merkez’deki Büyük Çakıl Plajı ile Küçük Çakıl Plajı ve ülkemizin en uzun plajları arasında bulunan Patara Plajı, Kalkan’da mutlaka görmeniz gereken plajlardan.

Doğal Güzellikler: Kalkan’ın sahip doğal güzellikleri saymakla bitiremeyiz elbette. Ancak siz tatil sürenize göre bir plan oluşturabilirsiniz. Kalkan’a gelmişken; Bezirgan Yaylası ile Gömbe Yaylası’nı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte Mavi Mağara, İnbaşı Mağarası ve Güvercinlik Mağarası, keşfedebileceğiniz mağaralar arasında yer alıyor. Kalkan’a gitmişken dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu’nda eşsiz bir yolculuğa çıkmadan dönmeyin deriz.

Share this content:

+ There are no comments

Add yours