Mavi Mağara

Mavi Mağara Kaş’a 18 Kalkan’a 6 kilometre uzaklıkta olup , Kaputaş Plajına gelmeden 600 metre öncedir.  1972 yılında Jeolog  Dr Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur.  50 metre uzunluğunda 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliktedir. Farklı odacıkları ve kanalları olan oldukça büyük bir mağaradır.  İç ve dış galeriler olarak ikiye ayrılan mağara , ismini , dış kısımdaki dehlizlerden içeriye giren mavi ışıktan alır . Hava boşluğuna çıkış yapmaya imkan veren iç galerilerin ise tamamı karanlıktır. Mağaranın hem iç hemde dış galerilerinde yumuşak mercan oluşumları ve canlı çeşitliliği dikkat çeker . Döneme bağlı olarak iç galerilerde karides sürüleri görülmektedir. Hem derinlik seviyesi hemde yapısı ile her seviyede dalıcıya dalış yapma imkanı sağlamaktadır.

Geçmiş yıllarda foklara ev sahipliği yapan mağara , günümüzde ise turistlerin teknelerle ziyaret ettiği bir yerdir. Akdeniz’in tadını çıkararak tekneyle mağaraya ulaştığınızda mağaranın ihtişamlı güzelliğine hayran kalacaksınız. Doğal bir güzelliğe sahip mavi mağaraya her yıl binlerce turist uğramaktadır.

Tekne ile yanaştıktan sonra deniz üstünden girilebilen mağaranın suyu mutlaka görülmelidir. Bu suyun güzelliği ve berraklığı çok cezbedici bir haldedir . Muhteşem güzellikte ki berrak suyu sayesinde hergün yüzlerce kişinin dalış yaptığı Mavi Mağara mutlaka görülmelidir…

Share this content:

+ There are no comments

Add yours